Välkommen | Om mig | Behandlingar | Kontakta oss


Om mig


Jag är utbildad diplomerad Zonterapeut/Reflexolog vid Komplementärmedicinska Högskolan i Staffanstorp och även utbildad Aromaterapeut.

1995 lärde jag känna naturterapeut, Marit Andersen, som gett mig stor kunskap i naturmedicin under årens lopp och som nu är min handledare. Hennes kunskap fick jag sedermera fick glädje av då jag själv drabbades av bröstcancer. Då fick jag möjlighet att använda mig av alternativmedicin som ett komplement till den traditionella. Det blev många timmars studerande på egen hand för att finna olika alternativa behandlingar i syfte att optimera min egen självläkande förmåga.

Under många år arbetade jag med socialt förändringsarbete på Socialförvaltningen och inom psykiatrin där jag hjälpte människor att hantera livet. I mitt arbete har friskvård alltid varit en given del och jag har ofta arbetat med människor/grupper och familjer med målet att förbättra deras hälsa både kroppsligt och själsligt. Under dess år fortbildade jag mig i olika samtalstekniker och gick på olika friskvårds utbildningar bla på Östenåsens hälsohem för att leda grupper i friskvård.

Med naturen och kulturen utanför dörren vet jag att vi människor påverkas av dessa miljöer på ett hälsosamt och positivt sätt. Kosten är också en viktig del liksom rörelse och att vi har en god sömn. För att uppnå hälsa är det många pusselbitar som behöver falla på plats.

Mitt intresse för hälsa har alltid varit stort vilket vintern 2016/2017 förde mig till Indien där jag fick inblick i den ayurvediska medicinen.

Gunvi Olsson

Allt material på dessa sidor ägs av AugustaNils.se | Foto: AugustaNils Natur & Kultur